[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”] Teamwork is belangrijk om resultaat te boeken, hier zijn de meeste managers het wel mee eens. Toch wordt er vaak te weinig aandacht besteed aan het smeden van een goed team. Het technische aspect gaat bij veel organisaties goed; het samenbrengen van mensen met de juiste expertise en het stellen van deadlines. Het bouwen van een gemotiveerd team blijkt in de praktijk lastig. Met een klein beetje extra moeite kunnen managers echter de meest voorkomende problemen tackelen.

1.Wat en hoe komt pas na de why!

Mensen zijn eerder geneigd om hard te werken als ze weten waarvoor ze het doen (en dan bedoelen we niet enkel salaris). Zorg dat iedereen bij het begin van een project weet hoe belangrijk dit is voor de bedrijfsdoelstellingen. Neem de tijd om vragen te beantwoorden en geef het team de kans zich uit te spreken. Het is belangrijk dat iedereen de waarde van het team en het doel inziet!

2.Wees een voorbeeld

Het klinkt cliché, maar om vertrouwen en groepsgevoel te creëren zal jij ook de houding moeten uitstralen die je graag bij de teamleden ziet. Inclusief het delen van frustraties en het kwetsbaar opstellen. Wees open en eerlijk over de te verwachten houding van de teamleden. Zorg ervoor dat deze verwachtingen reëel zijn. En bovenal, als je zelf een fout maakt, geef dat dan toe en neem je verantwoordelijkheid.

3.Blijf communiceren

Wees open over de status van het project en de veranderingen. Zowel bij succes als tegenvallende resultaten. Speel daarnaast ook in op de individuele leden, complimenteer leden die het goed doen! En, ga het gesprek aan met leden die minder presteren. Zo zorg je dat iedereen betrokken blijft en weet wat er speelt.

4.Vier succes

Vier voortgang en goede resultaten. Dit verhoogt de betrokkenheid, motivatie en vooral de sfeer. Ondanks de voordelen gebeurt dit nog te weinig. Ga met het hele team koffiedrinken in de buurt, lunch buiten de deur of bestel hapjes. Sta er niet alleen als er iets misgaat, er is vast wel een leuke manier om jullie successen te vieren!

5.Stel een groepsbeloning in

Samenwerken aan een doel betekent ook samen beloond worden voor goede prestaties. Voor meer informatie over beloningen: De do’s en don’ts van een bonusregeling.

6.Buiten kantoor

De beste manier om je team te leren kennen is buiten het kantoor. Dus ga met z’n allen wat doen! Activiteiten geven niet alleen meer motivatie en sfeer voor de lange termijn, het kan ook een bakermat voor nieuwe ideeën zijn.

Haal het beste uit jouw team![/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.17.1″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.17.1″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_code _builder_version=”3.17.1″]<div class="_form_103"></div><script src="https://kweekel83661.activehosted.com/f/embed.php?id=103" type="text/javascript" charset="utf-8"></script>[/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

X