Wanneer je een persoonlijk doel hebt, ga dan niet te gehaast te werk! Als je direct aan de slag gaat zie je waarschijnlijk de gevaren niet, voor je het weet kost dit veel tijd en geld. En, hoe langer je er mee bezig bent, hoe meer kansen je ziet! Wat kun je doen om je doelen te behalen? Wij geven jou 10 tips:

Vertaal je doelstelling in geld
Bijna elke doelstelling kost geld. Het kan nu best zo zijn dat je doelstelling veel geld kost, zoveel dat je achter je oren gaat krabben. Daar kun je beter nu achter komen dan na de investering.

Zorg dat jouw doelstelling zichtbaar is
Maak beelden en zorg ervoor dat je constant geconfronteerd wordt met je doelstelling. Alleen dan zie je kansen en mogelijkheden voorbijkomen. Blijf er mee bezig!

Risico?
Ga na wat er allemaal kan gebeuren. Denk voor elke optie een passend antwoord. Mischien is het wel zo riskant dat je ervan af ziet. Zorg ervoor dat je rekening houdt met elk scenario. Mocht het inderdaad gebeuren, weet jij hoe te handelen, terwijl anderen dan pas gaan nadenken.

Stem je doelstelling af
Er is bijna geen doelstelling te bedenken of anderen hebben die eerder al eens bereikt. Verdiep je daar eens in, leer zoveel mogelijk van die mensen.

Stem je doelstelling af (2)
Mensen zijn kuddedieren. We hebben onze omgeving nodig, zowel thuis als op ons werk. Ook daar zullen ze doelstellingen kennen, of een bepaalde kant op willen.

Deel je doelstellingen op
Zorg ervoor dat je jouw doelstelling opdeelt in overzichtelijke delen. Plan van tevoren wat je wanneer wilt doen. Op die manier komen dingen af en kun je stappen maken.

Beloon vervelende dingen
In alle doelstellingen zitten elementen die niet leuk zijn. Wanneer je daar een positieve beloning aanhangt motiveert dat om door de minder leuke elementen heen te komen.

Blaas bruggen op
Hoewel het een drastische maatregel is, helpt het om bruggen op te blazen. Het neemt de zekerheid op het moment zelf weg, maar het geeft je wel de vrijheid terug.

Definieer 72-uurs acties
Wat je ook bedenkt of doet, definieer een actie die bijdraagt aan het bereiken van je doel die je binnen 72 uur uit gaat voeren. Hoe klein ook. Het verplicht je om er binnen 72 uur weer aan te denken. En die actie heeft weer een reactie tot gevolg.

Realiseer je doelstellingen

Je kunt het!

X