Op de automatische piloot

Jaap Boot, Senior Manager bij toenmalig HP dochter  ESFDS, merkte dat hij op de automatische piloot was gaan draaien. Hij gaf destijds leiding aan 350 man maar het enthousiasme en de authenticiteit verdwenen steeds meer. Er moest wat gebeuren om het plezier terug te vinden.

Aan zijn eigen functioneren begon Jaap Boot te merken dat het vuur aan het doven was: ”Ik kwam vaak net te laat in meetings en schoof de minder leuke klussen vooruit. Ook tijdens gesprekken met medewerkers merkte ik dat het niet meer de diepte in ging, ik moest uit die automatische piloot!”

Een van zijn managers had eerder trainingen bij Kweekel gevolgd. Nadat ze daarover in gesprek waren geraakt was de keuze snel gemaakt. Jaap Boot startte met de training Succesvol Functioneren voor Directie en C-level.

Dit was geen standaard training. Met een kleine groep van gelijk niveau gingen ze een tandje dieper in op de eigen ontwikkeling. Dit werd als erg prettig ervaren: ”Het gaat over de eigen ontwikkeling in plaats van technieken. Je kunt het zien als het leren coachen en ondersteunen als leider.” 

Het resultaat

”Nog nooit heb ik een training gevolgd waarbij ik constant alert was! Meestal verlies ik mijn aandacht omdat het te veel ingaat op bekende modellen en theorieën, dat was hier absoluut niet het geval. Ik heb een compleed kladblok vol geschreven en ben dat in het weekend erna meteen gaan uitwerken tot mijn eigen boekje!”

”Ik merk dat de training meer structuur en rust in mijn werk en privé heeft gebracht. Ik werk planmatiger en uit als leider een duidelijke voorbeeldfunctie. Ik kan gemakkelijker afstand bewaren en de emotie uit zaken halen. Ook de omgang met mijn medewerkers is vebeterd. Ik ben echt waardering op ze gaan overbrengen, op termijn merk je dat je dit terugkrijgt.”

 

”De autopiloot staat uit en ik heb zelf het stuur weer in handen!” 

Dorpsstraat 197
2421 AZ Nieuwkoop

T 0172 – 406 080
E info@kweekel.nl

X