De wederopbouw van Rendon

De Rendon Ondehoudsgroep is gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van kleine en grote gebouwen. Met inmiddels 250 medewerkers opereert ze vanuit vijf vestigingen door heel Nederland. Toen William Begthel in 2013 als algemeen directeur bij Rendon aan de slag ging, wist hij dat ze voor een grote uitdaging stonden. Het instorten van de gehele bouwmarkt had ervoor gezorgd dat Rendon als bouwgigant moest zien te overleven

Waar te beginnen??

De markt kromp ineen en de concurrentie werd heviger. In deze moeilijke periode ontbrak het Rendon aan een duidelijke koers. William Begthel had al snel door dat de organisatie doelmatiger en efficiënter moest worden ingericht.

Voor zijn aantreden bij de Rendon Onderhoudsgroep was William Begthel directeur bij Schindler Nederland, leverancier en wereldwijd marktleider op het gebied van liften en roltrappen. Daar is hij in contact gekomen met Wim Kweekel die destijds als coach opereerde van een ander directielid. Dit contact is altijd goed gebleven, zo kwam RGO in beeld als hulpmiddel voor Rendon.

Via de training Resultaatgericht Organiseren en Managen werd William de stof van RGO eigen. ‘’RGO is praktisch en bevat erg veel toegepaste kennis uit de literatuur, het omvat alle verschillende elementen die belangrijk zijn in je bedrijfsvoering. Grote pluspunten zijn de samenhang en het overzicht’’

Er werd gestart met het bepalen van een heldere visie, een beeld over de positie van Rendon over vijf jaar. Bij Rendon waren ze gewend alles tot in extreme aan te passen aan de klant. Het gevolg hiervan was dat het wiel steeds weer opnieuw moest worden uitgevonden. Om het werk te structureren werden concrete producten en diensten bepaald. Zo werden de processen duidelijker en de afhankelijkheid van specialisten minder. Het werk werd herhaalbaar, kopieerbaar en overdraagbaar.

Dankzij deze duidelijkheid kon het management verantwoordelijkheden op een lager niveau neerleggen. Zo ontstond er meer tijd om te werken aan de organisatie. De kwaliteit van het management groeide sterk waardoor de leiding van Rendon beter kon anticiperen op de dynamische bouwmarkt.

In 2013 al was de gemiddelde RGO-score gestegen naar een 7. Een knap resultaat, in 2011 was het hoogste cijfer namelijk nog een 6. Flyct is zeer winstgevend met een constant groeiende klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid. In 2015 is de strategie ‘letselschade behandeling als een service’ nagenoeg gerealiseerd. Cliënten kunnen via een gebruiksvriendelijke en veilige app en dossier online hun dossier realtime volgen, het interne proces sluit hier naadloos op aan. De ambitie van ruim een 9 voor klanttevredenheid is binnen handbereik.

Het resultaat

Het invoeren van Resultaatgericht Organiseren heeft de organisatie flink verbeterd:

‘’We zijn nu een gestructureerde organisatie, met de juiste mensen op de juiste posities. De invoer van RGO heeft ervoor gezorgd dat wij efficiënter werken en minder afhankelijk zijn. Rendon Onderhoudsgroep heeft beduidend minder kosten. We hebben een organisatie ontwikkeld die door een aantal duidelijke strategische keuzes mee ontwikkelt met de markt!’’

De Rendon Onderhoudsgroep is klaar voor de toekomst!

Dorpsstraat 197
2421 AZ Nieuwkoop

T 0172 – 406 080
E info@kweekel.nl

X