Voor veel vooruitstrevende organisaties ziet de toekomst er rooskleurig uit. De digitale transformatie biedt namelijk tal van kansen. Toch zijn er maar weinig bedrijven écht klaar voor! Zo komen er vaak grote organisatorische of culturele vraagstukken kijken. Welke processen zullen aangepast moeten worden? Welke mensen zullen hun rol opnieuw moeten overzien? En alsof dat niet moeilijk genoeg is zullen er ook technische issues aan de oppervlakte komen.

De inleiding benoemt voor organisaties meteen een van de meest voorkomende worstelingen met de digitale transformatie. De ontwikkeling is zo veelzijdig dat bij velen simpelweg de tijd of het overzicht ontbreekt om er goed voor te gaan zitten. Hoewel het voor de toekomst van de organisatie enorm belangrijk is hier tijdig op in te spelen. Ben je te laat? Dan neemt een ander jouw business over!

Naast tijd ontbreekt het veel (met name middelgrote) organisaties aan de expertise. Hoeveel gekwalificeerde medewerkers, die de digitale transformatie echt handen kunnen geven, zijn er binnen jullie organisatie? Technisch of ook op het gebied van organisatie, cultuur en leiderschap? 

De digitale transformatie is niet een ‘projectje’. Het vereist een visie, strategie en kennis zodat de organisatie de juiste kant uitgaat en blijft gaan! Het vereiste de juiste investeringen, een flexibele strategie en bovenal een flexibele organisatie!

Het traject ‘Digital Leadership, van Why naar How’ biedt jou de experts en de handvatten om succesvol in te spelen op de digitale transitie. Het enige wat jij nog hoeft te realiseren is TIJD!

X