Een cultuurshock

Na zes jaar te hebben gewerkt als beroepsmilitair was Mark toe aan een nieuwe uitdaging.  Zijn ervaring met communicatieapparatuur in combinatie met de studie International Business & Management leidde tot een baan bij de grootste telecomleverancier van Nederland.

De overstap van de landmacht naar het bedrijfsleven bood Mark veel mogelijkheden en kansen. Toch was er ook onzekerheid: bij de landmacht was er een vaste structuur, zekerheid en vaste processen. Nu had hij te maken met veranderingen, reorganisaties en steeds veranderende werkwijzen. Een ware cultuurshock!

 

Op zoek naar vastigheid en structuur rondom het managen en leiden van een organisatie ging mark opzoek naar handvatten. Zijn manager zag zijn potentie en raadde hem een training van Kweekel aan.

 

De training Resultaatgericht Organiseren & Managen sloot perfect aan. Het gaf een compleet beeld over het leiden van organisaties, afdelingen en individuen. ‘’Opvallend was de herkenbaarheid van de RGO-methode en de structuren in het leger, het kan in het bedrijfsleven dus ook resultaatgericht en gestructureerd’’. Na deze training volgde Mark de training Leiderschap & Management. Dit maakte het plaatje compleet. De training gaf hem inzicht in het gedrag van mensen, jezelf en het effect ervan.

Het resultaat

‘’Dankzij de trainingen heb ik een goed referentiekader kunnen creëren en veel handvatten gekregen. Ik heb de skills ontwikkeld die ik nodig heb om mijn werk zo optimaal mogelijk uit te voeren. Ik stel doelen, heb een duidelijke visie gekregen en laat zowel zakelijk als privé geen onzekerheid meer toe!’’

Dorpsstraat 197
2421 AZ Nieuwkoop

T 0172 – 406 080
E info@kweekel.nl

X