Downloads praktische hulpmiddelen

Een verzameling verkorte versies van onze boeken, nuttige hulpmiddelen en waardevolle whitepapers. Deze resources zijn ontworpen om u te ondersteunen bij uw professionele groei en het verbeteren van uw organisatie. Alle documenten zijn gratis te downloaden en direct toepasbaar in de praktijk.

 

 

Verkorte versies boeken

Digitale trends

Digitale-trends

Digitalisering en Trends: Kansen en Bedreigingen” onderzoekt de impact van de voortdurende digitalisering op bedrijfsmodellen. Dit boek bespreekt de voordelen en nadelen van digitalisering en hoe bedrijven deze trends kunnen beoordelen en integreren in hun bedrijfsvoering en bij hun klanten. Met bijdragen van twaalf gerenommeerde specialisten biedt het boek diepgaande inzichten en praktische adviezen over de relevante trends en hun toepassing. Wim Kweekel, met tientallen jaren ervaring als crisis- en verandermanager, heeft samen met andere experts zijn kennis en indrukwekkende cases van resultaatverbeteringen gedeeld. Dit boek is een essentiële gids voor managers en ondernemers die de kansen van digitalisering willen benutten en bedreigingen willen omzetten in succes.

Doelen formuleren

KWE-Cover-Doelen-formuleren

“Doelen formuleren”is een praktische en compacte gids voor (top)managers en teamleiders die effectieve doelen willen stellen en bereiken. Het boek behandelt waarom doelen belangrijk zijn, de verschillende soorten doelen, en hoe je deze concreet en SMART kunt formuleren. Daarnaast biedt het inzicht in het evalueren van doelen om continue verbetering te waarborgen.

Dit boek biedt de tools om richting te geven aan teams en individuen, waardoor productiviteit en motivatie toenemen. Een onmisbare bron voor iedereen die doelen wil stellen die echt impact hebben.

En nu gaan we het echt beter doen!

Scherm­afbeelding 2024-07-11 om 09.13.29

En nu gaan we het echt beter doen!” beschrijft de ervaringen van de muis Charles. Op zijn zoektocht naar koekkruimels komt hij bij veel bedrijven. Hij ontdekt gaandeweg dat het ene bedrijf beter omgaat met verbeteringen dan het andere. Zijn bevindingen noteert hij als muizenissen in zijn opschrijfboekje. Deze notities vormen de wetmatigheden die gelden voor verbeteringstrajecten. Het verhaal van Charles is al veelvuldig gebruikt om op een eenvoudige wijze duidelijk te maken wat de essentie is van verbeteren en veranderen.

Resultaatgericht organiseren

9789491260025-920x960-1

Resultaatgericht organiseren is een gezamenlijke boek van Wim Kweekel en Dik Bijl, waarin productiviteit en plezier in werk centraal staan. Dik Bijl, bekend van zijn werken over Het Nieuwe Werken (HNW), opent het boek met een reflectie op 20 jaar HNW en introduceert de evolutie naar Resultaatgericht Organiseren (RGO), een concept ontwikkeld door Wim Kweekel, die al 25 jaar actief is in resultaatgericht veranderen en organiseren.

Het boek belicht drie dimensies van een RGO-werkomgeving: de resultaatgerichte organisatie, resultaatgerichte ICT en het resultaatgerichte kantoor. Deze dimensies worden uitvoerig toegelicht, gevolgd door een praktische aanpak voor implementatie. Met vlotte schrijfstijl en duidelijke voorbeelden is dit boek een waardevolle bron voor managers die op zoek zijn naar effectieve veranderstrategieën.

Het boek biedt een fris perspectief op organisatieontwikkeling en is een essentieel hulpmiddel voor toekomstige verandermanagementtrajecten.

Werken met bevlogen medewerkers

Scherm­afbeelding-2023-05-12-om-12.00.40-1

Bevlogen medewerkers, wie wil ze niet? Er is een groot verschil tussen bevlogen en tevreden medewerkers. Bevlogen medewerkers werken harder, zetten zich meer in, zorgen voor tevredener klanten en zijn productiever. In dit compacte boekje wordt op een heldere en beknopte manier uitgelegd hoe je bevlogen medewerkers kunt krijgen en behouden.

Het boekje biedt ook praktische tips voor leidinggevenden en HR-professionals om een omgeving te creëren waarin medewerkers kunnen floreren. Daarnaast bevat het een test waarmee je kunt meten hoe bevlogen jouw medewerkers zijn. Een must-read voor iedereen die streeft naar een leukere organisatie met betere resultaten.

Whitepapers

Het fundament van een resultaatgerichte organisatie

White paper boek inhoud

In het digitale tijdperk is de continuïteit en het succesvol voortbestaan van organisaties een grotere uitdaging geworden dan ooit tevoren. Het creëren van een resultaatgerichte organisatiecultuur is essentieel voor het behalen van consistente en uitstekende resultaten.

In deze whitepaper worden tien kernpunten concreet toegelicht die het fundament vormen voor een resultaatgerichte cultuur. Elk kernpunt biedt praktische inzichten en strategieën om uw organisatie te transformeren en te versterken. Daarnaast bevat de whitepaper een test waarmee u kunt beoordelen hoe resultaatgericht uw organisatie momenteel is, en een gedetailleerde aanpak om verbeteringen door te voeren.

Hulpmiddelen

Voorbeelden van resultaatgebieden

Scherm­afbeelding 2024-07-12 om 10.38.25

In meerdere boeken bespreken we het concept van resultaatgebieden. Dit zijn de specifieke gebieden waarop resultaten behaald moeten worden. Voor elk resultaatgebied kunnen vervolgens doelen worden geformuleerd. Hoewel iemands resultaatgebieden afhankelijk zijn van verschillende factoren, hoeft het wiel niet steeds opnieuw te worden uitgevonden. Soortgelijke functies hebben vaak vergelijkbare resultaatgebieden.

In de download vindt u voorbeelden van resultaatgebieden die we in de loop der jaren zijn tegengekomen. Hoewel deze voorbeelden niet uitputtend zijn, kunnen ze dienen als inspiratie en controlepunt voor uzelf en uw organisatie.

X