Organisatie Ontwikkeling

Als organisatie krijg je te maken met constant veranderende omstandigheden. Het is dan ook van belang innovatief te zijn en mee te bewegen met de ontwikkelingen van deze tijd. Kweekel ondersteunt al jaren organisaties in het bereiken van de gewenste, veelal noodzakelijke, organisatieverbetering. Scrol verder en kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen!

Ons aanbod

Kweekel ondersteunt al jaren organisaties bij het bereiken van het gewenste resultaat of de noodzakelijke organisatie ontwikkeling, dit doen we onder andere door:

coach
Begeleiding & Coaching, MT en directie
verbeter
 Ondersteuning en implementatie verbetertrajecten
crisis
 Interim- en crisismanagement

Onze Ervaring

Hoe kunnen wij uw organisatie helpen naar het gewenste resultaat?
coach

Begeleiding & Coaching, MT en directie:

Als directie of management heeft u dagelijks te maken met tal van complexe vraagstukken en uiteenlopende belangen. Er wordt van u verwacht constant te schakelen tussen strategisch en tactisch niveau, diverse mate van urgentie en verschillende organisatiegebieden. Wij ondersteunen al jaren directie en management met coaching, begeleiding of als klankbord. Onze specialiteiten:

Richting

 • Doorlichting van de organisatie
 • Ondersteuning bij formuleren missie, visie, strategie en kernwaarden
 • Ondersteuning bij formuleren producten, diensten en de product-markt-combinaties
 • Ondersteuning bij formuleren strategische doelen & Business Model Canvas


Inrichting

 • Invoeren van een doelen-hiërarchie
 • Standaardisatie van processen
 • Definiëring van rollen en bedrijfsfuncties.
verbeter

Ondersteuning en implementatie verbetertrajecten:

Continuïteit bereik je pas wanneer je als organisatie in staat bent om je voortdurend aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Deze constante ontwikkeling vraagt om flexibiliteit. Wij ondersteunen al jaren organisaties om een cultuur van continue verbeteren te creëren of bij het opzetten en uitvoeren van een specifiek verandertraject. Wij zijn goed in:

 • Programma-management invoeren Resultaatgericht organiseren, managen en werken
 • Verbetertrajecten houding & gedrag
 • Invoeren en borgen Netto Promotor Score
 • Invoeren en borgen van Kaizen
 • Invoeren en borgen van Kanban-technieken
 • Invoeren en borgen van issue, besluiten, actie structuur
 • Invoeren en borgen prestatie- en werkcoaching
 • Invoeren en borgen effectief vergaderen
crisis

Interim- en crisismanagement:

Naast advies en ondersteuning helpen wij ondernemingen met professioneel interim- en crisismanagement. Met onze ervaring en doelgerichte aanpak helpen wij organisaties, leiders en managers in het traject naar vooruitgang. Dankzij onze eigen analyse tools vinden we de knelpunten die de groei van jouw organisatie in de weg staan. Door specifieke ondersteuning tijdens het volledige traject helpen wij organisaties de volgde stap te maken!

Wij dragen graag bij aan een positieve ontwikkeling binnen jouw organisatie!

Case Flyct

Het succesverhaal van Flyct neemt je mee in een vlot groeiende organisatie. Groei brengt een hoop veranderingen met zich mee. Kweekel ondersteunt directeur Mark van Dijk in zijn zoektocht naar leiderschap, structuur en richting.

Flyct is Nederlands marktleider op het gebied van Letselschadebehandeling voor slachtoffers. Sinds 2010 is Kweekel intensief betrokken bij de organisatie die toen kampte met een gebrek aan structuur, sturing en klantgerichtheid. Dankzij het invoeren van de RGO-methode heeft Flyct de omslag gemaakt tot een innovatieve, klantgerichte en slagvaardige organisatie.

Werkbeleving in tijden van reorganisatie

L1 is de best bekeken regionale omroep van Nederland. Met ruim 90 medewerkers in vaste dienst en een gelijk aantal freelancers die op enige wijze aan L1 verbonden zijn. De Limburgers waarderen de inzet van de medewerkers van L1. Binnen L1 is de (medewerkers)tevredenheid helaas minder groot. De onderlinge samenwerking is niet optimaal en ook zijn er fusies en reorganisaties die het werkplezier beduidend verminderen.

Dorpsstraat 197
2421 AZ Nieuwkoop

T 0172 – 406 080
E info@kweekel.nl

X