[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.75″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_layout=”light” border_style=”solid”]

Deze maand spraken wij op een congres over de digitale transformatie. Een niet te onderschatten ontwikkeling die in vrijwel elke branche voelbaar is. Als toehoorders zat daar een groep die de breedte van de IT-branche vertegenwoordigde. Zowel profit als non-profit, eenmans tot multinational en directie tot manager was aanwezig. Wim Kweekel legde de aanwezigen tijdens zijn presentatie langs de meetlat van de RGO-Rocks. De resultaten waren verassend!

Ben jij nog niet bekend met de RGO-Rocks, bekijk een korte samenvatting!

Motivatie

Waar de bedrijven gemiddeld grossieren in ‘vijfjes en zesjes’ scoort de motivatie relatief hoog. Bijna 70% geeft zijn organisatie een voldoende of ruime voldoende wat betreft ‘de wil om de beste te zijn’. Ondanks de goede wil, geven de aanwezigen gemiddeld een 5,4 aan de resultaatgerichtheid van de organisatie. De wil is er absoluut, het komt echter niet tot uiting in de resultaatgerichtheid van de organisatie.

Lef

Uit de resultaten kunnen we opmaken dat bij veel organisaties het lef ontbreekt om keuzes te maken. Op besluitvaardigheid scoren de organisaties gemiddeld een 5,5. Het merendeel geeft zichzelf een onvoldoende. Ook het managementteam is niet adequaat genoeg volgens 60% van de aanwezigen. Een zorgelijke ontwikkeling! De besluitvaardigheid van het management en de directie heeft niet alleen veel invloed op de resultaten, het beïnvloed ook de motivatie van het personeel. Het volledige rapport ziet u onder dit artikel!

Met behulp van de RGO-Rocks kan de organisatie snel op een tiental kernpunten worden beoordeeld. Ben je echter op zoek naar een online en diepgaande quickscan van uw organisatie? Kijk dan op Doorlichting.nl!

RGO rapport
RGO rapport

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

X