Senior Leiderschap

Als leidinggevende ben je constant op zoek naar de nieuwste methodes, ontwikkelingen en voorbeelden uit de praktijk. Hoe blijf jij vooroplopen in een snel veranderende wereld?

Training Senior Leiderschap

Op leidinggevenden in het huidige digitale tijdperk rust een grote verantwoordelijkheid. Zo’n vijftig jaar geleden bestonden organisaties nog 67 jaar, inmiddels nog maar 15. Goed management en het hebben van leiderschap is de enige mogelijkheid om de continuïteit van de organisatie te waarborgen.

Van leiders wordt steeds meer verwacht, ze moeten zicht permanent aanpassen en ontwikkelen terwijl ze daar eigenlijk geen tijd voor hebben. Juist voor deze paradox is de training Senior Leiderschap.  De training is compact en praktisch opgezet waarbij geleerd wordt met en van elkaar! Tijdens de training zal een overzicht gegeven worden van de laatste management-ideeën en trends.

Krijg de handvaten om het voortouw te nemen en te blijven groeien!

Onderwerpen
Binnen de training staan vier thema’s centraal: de context, leiderschap, managen en zelfmanagement.

Bij het schetsen van de context wordt stilgestaan bij de belangrijkste technologische en maatschappelijke en de gevolgen daarvan voor jouw organisatie.

Om de continuïteit te waarborgen is leiderschap een must, het onderdeel gaat in op de essentie van en goede strategie, het houden van koers, de belangrijke eigenschappen en het werken AAN de organisatie.

Bij het onderdeel managen wordt in gegaan op het verschil tussen leiderschap en managen, de essentie van management, het winnen van vertrouwen en het veranderen van gedrag.

Bij zelfmanagement gaat het vooral over zelf het voortouw nemen! Hoe focus te houden, scherp en gemotiveerd te blijven? Sta stil bij jouw eigen toekomst en de balans tussen werk en privé.

Tijdens de training krijgen de deelnemers uitvoerig de tijd om de stof te verwerken, het te betrekken op hun eigen situatie en er een eigen helder plan van te maken, inclusief prioriteiten.

Zie voor een uitgebreid programma de brochure.

Werkwijze
Stap 1: De intake

Voorafgaand aan de training vindt een intake plaats. Op basis van de intake delen wij je in bij een trainingsgroep met overeenkomstige achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Stap 2: De training

De training “Senior Leiderschap” kenmerkt zich door inspirerende inleidingen, die gevolgd worden door theoretische inzichten en praktijkvoorbeelden. Plenaire sessies worden afgewisseld met het uitwerken van opdrachten. Het trainingsprogramma is zo opgezet dat je met en van elkaar leert. De training wordt gegeven door een ervaren trainer op het gebied van managen en leiderschap.

Stap 3: Het support-programma

Dit duurt zes weken en geeft je de mogelijkheid om ondersteuning te ontvangen van de trainer bij het in de praktijk brengen van je leerdoelen en verbeteringen. Ook heb je gedurende die tijd toegang tot ons online portal.

Resultaten
Het resultaat is zowel op zakelijk als persoonlijk vlak zichtbaar. Zakelijk gezien zullen de deelnemers een verfriste blik op hun organisatie hebben, beter prioriteiten kunnen stellen, de focus op de belangrijkste doelen houden, beter hun werkzaamheden ordenen en structureren, beter leidinggeven en aantoonbare betere resultaten behalen. Ze bezitten de handvaten om hun organisatie mee te nemen naar de nummer 1 positie!

Persoonlijk zullen de deelnemers meer overzicht hebben, pro-actiever zijn, hun werk beter verdelen, de tijd optimaler benutten, rust ervaren, beter functioneren en een goede werk-privé balans hebben.

Algemene informatie

Komende editie: 18 t/m 20 maart 2020

Looptijd: 3 dagen (inclusief overnachting)

Groep: 6-12 deelnemers

Kosten: €2.995 excl. BTW / Verblijfskosten: €595,- excl. BTW

Typisch Kweekel:

  • Alleen de allerbeste trainers uit de praktijk
  • Trainingen met impact
  • Kleine groepen
  • Uniek support-programma
  • Unieke hoge score in NL: 9,2!
Zij gingen jou voor:
X